Spaghetti alla putanesca

Spaghetti alla putanesca

3.8 55 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porciones

Składniki

  • 150 g de queso parmesano
  • 2 dientes de ajo
  • 30 g de aceite de oliva
  • 4 filetes de anchoa en aceite
  • 4 peperoncinos, secos
    2 chiles de árbol secos
  • 70 g de aceitunas negras deshuesadas
  • 50 g de alcaparras
  • 600 g de jitomate
  • 600 g de agua
  • 1 cdita de sal
  • 1 cdita de pimienta negra molida
  • 400 g de espagueti
  • 3 ramitas de perejil fresco picado para decorar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 16 g
Kalorie 1373 kJ / 327 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...