Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinada de chiles
- 1 cdita de chile morita, sin semillas y en trozos
- ½ cdita de chile pasilla, sin semillas y en trozos
- 1 ½ cdita de sal gruesa
- ½ cdita de paprika
- 1 diente de ajo
- 15 g de aceite de oliva extra virgen
Filete de res y lentejas
- 500 g de filete de res, entero y limpio
- 450 g de plátano macho, pelado y en rodajas
- 10 g de azúcar morena
- 125 g de pancetta
- 1 diente de ajo
- 35 g de cebolla
- 430 g de jitomate
- 1000 g de agua
- ½ cucharadita de paprika
- 1 cdita de sal
- 250 g de lentejas
- 1 pizca de comino
- 1 chile de árbol seco
- Wartości odżywcze
- na 0 porción
- Kalorie
- 2243 kJ / 534 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chuletas de cerdo con salsa de champiñones al marsala (Hestan Cue™)
50 Min
Frijoles charros
35 Min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Adobo con carne
50 Min
Pescado a la veracruzana
30min
Tortilla española baja en grasa
45min
Chocolate santafereño
10p
Carne en su jugo
35 Min
Sopa de lentejas
1h 30min
Puré de papa y poro
40p
Arroz blanco con verduras
40p
Sopa de verduras y albóndigas
40p