Wersje kompatybilne
Pannacotta di foie gras con composta di fichi e mele
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Composta di fichi e mele
- 140 g di fichi secchi morbidi
- 200 g di mele Granny Smith, sbucciate e a pezzi (1 cm)
- 15 g di zucchero di canna
-
25
g di vino Porto
lub 25 g di vino bianco liquoroso dolce (tipo Malvasia) - 1 pizzico di cannella in polvere
Pannacotta al foie gras
-
50
g di vino Porto
lub 50 g di vino bianco liquoroso dolce (tipo Malvasia) - 1 bacca di anice stellato
- 150 g di fegato d'anatra (foie gras) fresco a pezzi (1 cm)
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 2 fogli di gelatina
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1298 kJ / 312 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Mini quiche con anatra confit
5óra
Jambon persillé
2óra
Bicchierini di cassata
30 min.
Calulu di pesce
50min
Crumble con biscotti secchi, pere e caramello
1h
Stufato delle stelle (alla maniera de Star Wars, L'Impero colpisce ancora)
1 godz. 40 min
Ceviche di salmone
48 godz. 15 min
Chantilly ai chiodi di garofano
20p
Cocktail Pisco sour
10 min.
Tarte tatin di fichi con salsa dolce al caprino
40 min
Crema al mango (di Luca Montersino)
30 min.
Gelato al mango
20p