Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meringa
- 300 g di zucchero di canna
- 6 albumi
- 1 cucchiaino di aceto di vino rosso
- 10 g di cacao in polvere
Crema al cioccolato
- 100 g di cioccolato fondente a pezzi
- 20 g di farina tipo 00
- 15 g di cacao in polvere
- 100 g di zucchero di canna
- 200 g di latte intero
- 300 g di panna molto densa (circa 48% grassi)
- 2 uova
- 2 tuorli
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Terminare la preparazione
- cioccolatini assortiti a forma di ovetto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2567 kJ / 614 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 60.8 g
- Tłuszcz
- 35.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta con i funghi
1 Std. 15 Min
Cannoncini alla crema di vino rosso
40 min
Polpettine di uva e formaggio ai pistacchi
45 min
Torta gelato ai frutti rossi e biscotti
6 Std. 20 Min
Torta mimosa gelato
3ωρ. 30 λεπτ.
Vol-au-vent leggeri
2 Std. 30 Min
Torta salata multistrato
3ωρ. 30 λεπτ.
Cheesecake ai mirtilli
5 Std.
Cheesecake delle feste
4 Std. 30 Min
Meringata alle fragole
2h
Torta alle mandorle glassata alla vaniglia
2 godz. 15 min
Meringhe al caramello con crema inglese
30 min