Meringata al cioccolato

Meringata al cioccolato

3.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz. 25 min
8 porzioni

Składniki

Meringa
  • 300 g di zucchero di canna
  • 6 albumi
  • 1 cucchiaino di aceto di vino rosso
  • 10 g di cacao in polvere
Crema al cioccolato
  • 100 g cioccolato fondente a pezzi
  • 20 g di farina tipo 00
  • 15 g di cacao in polvere
  • 100 g di zucchero di canna
  • 200 g di latte intero
  • 300 g di panna molto densa (circa 48% grassi)
  • 2 uova
  • 2 tuorli
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Terminare la preparazione
  • cioccolatini assortiti a forma di ovetto

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 12.5 g
Kalorie 2567 kJ / 614 kcal
Tłuszcz 35.6 g
Węglowodany 60.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...