Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucchiaio di burro fuso
- 18 foglie di salvia fresca piccole, lavate e asciugate
- 30 g di mandorle tritate
- 60 g di farina di mais fioretto
- 60 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- 75 g di burro a temperatura ambiente a pezzi
- 80 g di zucchero
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di latte
- 1 uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 381 kJ / 91 kcal
- Białko
- 1.45 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 5.35 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta deliziosa di mandorle
9h
Tarallucci alla confettura di uva
2 godz.
Fougasse
12h 50min
Strudel di albicocche con pasta al moscato
1 godz. 30 min
Zaletti (vegan)
50 min.
Pizza con la zucca
1h
Brownies (vegan)
55 Min
Muffin dell'Alto Adige
40 Min
Crostata albicocche e lamponi
1 Std. 20 Min
Cornetti semintegrali ripieni
1 Std. 15 Min
Torta di carote e mandorle (senza glutine)
2 godz. 40 min
Muffin al limone (senza glutine)
1 Std. 15 Min