Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucchiaio di burro fuso
- 18 foglie di salvia fresca piccole, lavate e asciugate
- 30 g di mandorle tritate
- 60 g di farina di mais fioretto
- 60 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- 75 g di burro a temperatura ambiente a pezzi
- 80 g di zucchero
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di latte
- 1 uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 381 kJ / 91 kcal
- Białko
- 1.45 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 5.35 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata con carciofi
40min
Torta salata di cardi e funghi secchi
1 Std. 55 Min
Torta arance rosse e miele
1h 30min
Torta rustica di pere
2 godz.
Vellutata di verdura e frutti di mare
45 min
Crostata albicocche e lamponi
1 godz. 20 min
Muffin ai frutti rossi senza uova
50min
Pan brioche integrale
21h 45min
Polpettine gufetti ai formaggi e pretzel
Brak ocen
Baguette
1h 45min
Salsa all'arancia
25min
Crostata limone e arancio al cioccolato bianco di Luca Montersino
55min