Soupe de poulet thaïe

Soupe de poulet thaïe

4.7 262 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • gousse d'ail ou 2 petites gousses d'ail
    1
  • de gingembre frais coupé en morceaux
    10 g
  • d'huile d'olive
    15 g
  • de curry en poudre
    ½ c. à café
  • de citronnelle fraîche coupée en morceaux ou de citronnelle en poudre
    ½ c. à café
  • de coriandre fraîche ciselée
    1 c. à soupe
  • de quatre-épices
    1 pointe de couteau
  • d'eau
    700 g
  • de carotte coupée en fins bâtonnets
    100 g
  • de champignons frais (shiitakés ou autres)
    100 g
  • cube de bouillon de volaille
    ½
  • de mirin
    10 g
  • de sauce de soja
    20 g
  • de piment rouge (opcjonalnie) en poudre
    1 pincée
  • de filets de poulet émincés en lamelles
    350 g
  • de nouilles chinoises sèches aux œufs
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 300 kcal / 1255 kJ
Białko 27.8 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 24.3 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...