
Urządzenia i Akcesoria
糯米椒炒豬肉
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 人份
Składniki
-
油5 克
-
五花肉 ,切條(約1公分)150 克
-
蒜頭 ,切片10 克
-
薑 ,切片10 克
-
豆豉 ,洗淨,瀝乾1 茶匙
-
糯米椒 ,切斜段(約3公分)150 克
-
新鮮紅辣椒 ,切斜段(約3公分)20 克
-
糖1 茶匙
-
醬油1 茶匙
-
辣豆瓣醬 ,依個人口味調整1 - 2 茶匙
-
米酒1 大匙
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
182.7 kcal /
763.5 kJ
Białko
6.7 g
Tłuszcz
14.3 g
Węglowodany
5.6 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Sód
217.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

中式家常美味秘密
44 Przepisy
Tajwan
Tajwan