糯米椒炒豬肉

糯米椒炒豬肉

4.6 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 人份

Składniki

  • 5 克
  • 五花肉 ,切條(約1公分)
    150 克
  • 蒜頭 ,切片
    10 克
  • ,切片
    10 克
  • 豆豉 ,洗淨,瀝乾
    1 茶匙
  • 糯米椒 ,切斜段(約3公分)
    150 克
  • 新鮮紅辣椒 ,切斜段(約3公分)
    20 克
  • 1 茶匙
  • 醬油
    1 茶匙
  • 辣豆瓣醬 ,依個人口味調整
    1 - 2 茶匙
  • 米酒
    1 大匙

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 182.7 kcal / 763.5 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 14.3 g
Węglowodany 5.6 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Sód 217.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...