Pâtes vertes au curry de lentilles

Pâtes vertes au curry de lentilles

4.1 27 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • de pâtes sèches vertes de préférence (tagliatelle par ex.)
    300 g
  • d'eau
    3000 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 c. à café
  • gousses d'ail
    2
  • pomme acidulée (150 g env.), coupée en quartiers
    1
  • de gingembre frais de la taille d'une noisette, coupé en lamelles
    1 morceau
  • d'oignon jaune coupé en deux
    100 g
  • d'huile végétale
    30 g
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de curry en poudre
    1 c. à soupe
  • de cumin en poudre
    1 c. à café
  • de coriandre fraîche ciselée
    1 c. à café
  • de lentilles en conserve natures ou aux oignons et carottes (lentilles et jus)
    800 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    120 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 614 kcal / 2570 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 86 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...