
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de pâtes sèches vertes de préférence (tagliatelle par ex.)
- 3000 g d'eau
- 2 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- 2 gousses d'ail
- 1 pomme acidulée (150 g env.), coupée en quartiers
- 1 morceau de gingembre frais de la taille d'une noisette, coupé en lamelles
- 100 g d'oignon jaune coupé en deux
- 30 g d'huile végétale
- 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de curry en poudre
- 1 c. à café de cumin en poudre
- 1 c. à café de coriandre fraîche ciselée
- 800 g de lentilles en conserve natures ou aux oignons et carottes (lentilles et jus)
- 120 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 614 kcal / 2570 kJ
- Białko
- 23 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Węglowodany
- 86 g