Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 1 red onion, (approx. 100 g), quartered
- 200 g chestnut mushrooms, halved
- 80 g carrot, cut in pieces
- 90 g celery, cut in pieces
- 20 g sunflower oil
- 15 g vegan margarine
- ½ tsp fine sea salt
- 1 dried bay leaf
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 2 tsp brown sugar
- 1 tsp plain flour
- 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade, vegan (see tip)
- 350 g water
- 80 g red wine, vegan
- 20 g dark soy sauce, vegan
- 10 g red wine vinegar, vegan
- ½ tsp mustard
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 387 kJ / 92 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegan Chickpea and Almond Sandwich Filling
15 Min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2h 15min
Vegan Burger
5h
Slow-cooked Aubergine and Split Pea Curry
14u. 45min
Seitan Roulade with Cranberry Stuffing and Vegan Gravy
1h 5min
Seitan Chilli
25 min
Herbed Mushrooms with Pearl Barley and Roasted Hazelnuts
13h 25min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45 min
Vegan Lentil Lasagne
2 godz. 20 min
Sweet Potato and Butter Bean Falafel Flatbreads with Broad Bean Houmous
50 min