Vegan Gravy

Vegan Gravy

4.6 47 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • garlic clove
    1
  • red onion (approx. 100 g), quartered
    1
  • chestnut mushrooms halved
    200 g
  • carrot cut in pieces
    80 g
  • celery cut in pieces
    90 g
  • sunflower oil
    20 g
  • vegan margarine
    15 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • dried bay leaf
    1
  • fresh thyme leaves only
    1 sprig
  • brown sugar
    2 tsp
  • plain flour
    1 tsp
  • vegetable stock paste, homemade vegan (see tip)
    1 heaped tsp
    1 vegetable stock cube (for 0.5 l), vegan, crumbled
  • water
    350 g
  • red wine vegan
    80 g
  • dark soy sauce vegan
    20 g
  • red wine vinegar vegan
    10 g
  • mustard
    ½ tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 2 g
Kalorie 387 kJ / 92 kcal
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...