Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di aceto di vino bianco
- 2 pizzichi di sale
- 400 g di acqua
- 1000 g di cozze, pulite
- 200 g di pane toscano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di cipollotti, mondati e a rondelle
- 6 foglie di basilico fresche, spezzettate grossolanamente
- 200 g di pomodori ciliegino a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1318 kJ / 315 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Insalata di mare
1h 30min
Coppe di gamberi e fagioli cannellini
30p
Panzanella ai frutti di mare e gamberi
40min
Capesante ai funghi porcini
1h 20 min
Bruschetta terra e mare al piccante
35p
Panzanella di pane multicereali
5 Std. 20 Min
Catalana di pesce e verdure
1h 30min
Antipasto di funghi e capesante
35p
Carpaccio di manzo marinato alle erbe
2h 15 min
Panzanella con mandorle e acciughe
2 Std. 30 Min
Vongole veraci su crostoni di pane
50 min
Cacciucco
1h 20 min