Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 130 g di pecorino semistagionato a pezzi (2-3 cm)
- 130 g di Fontina a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di salsiccia fresca sgranata
- 100 g di pancetta affumicata a tocchetti
- 600 g di acqua
- 400 g di polpa di zucca a pezzi (2-3 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 350 g di farina di mais bramata
- 2 uova
- 100 g di uvetta sultanina, ammollata per 10 minuti in acqua tiepida e strizzata (opcjonalnie)
- burro q.b.
- 5 cucchiai di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2646.1 kJ / 632 kcal
- Białko
- 32.5 g
- Węglowodany
- 51.4 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 1312.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetto di maiale ripieno di datteri con salsa allo scalogno
35min
Focaccia alle alici
1h 55min
Freekeh con melagrana, noci e primo sale
40min
Sformato di pane saporito
1h 10min
Insalata con primo sale e noci
20min
Timballo di risotto in mattonella con cuore filante
1hod. 20min
Lagane, ceci e vongole
30min
Zucca spaghetti ripiena con arachidi
1h
Gnocchi di lenticchie con luganega
1 Std. 35 Min
Torta di pane salata
55min
Lasagne primaverili (senza glutine)
3h 15min
Spongata
25h 35min