Pastuccia teramana

Pastuccia teramana

4.6 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 130 g di pecorino semistagionato a pezzi (2-3 cm)
  • 130 g di Fontina a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 100 g di salsiccia fresca sgranata
  • 100 g di pancetta affumicata a tocchetti
  • 600 g di acqua
  • 400 g di polpa di zucca a pezzi (2-3 cm)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 350 g di farina di mais bramata
  • 2 uova
  • 100 g di uvetta sultanina (opcjonalnie) ammollata per 10 minuti in acqua tiepida e strizzata
  • burro q.b.
  • 5 cucchiai di pangrattato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1312.1 mg
Białko 32.5 g
Kalorie 2646.1 kJ / 632 kcal
Tłuszcz 28.3 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 13.3 g
Węglowodany 51.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...