Tarka Dal

Tarka Dal

3.8 73 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz. 5 min
6 portions

Składniki

  • mung dal
    250 g
  • water plus extra for soaking
    700 g
  • garlic cloves finely sliced
    6
  • vegetable oil
    1 tsp
  • cumin seeds
    1 tsp
  • ghee
    40 g
  • onions quartered
    70 g
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    15 g
  • fresh green chillies halved, deseeded, to taste
    1 - 2
  • ground turmeric
    ½ tsp
  • garam masala
    2 tsp
  • fine sea salt or to taste
    1 tsp
  • fresh coriander leaves chopped, for garnishing
    5 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 211 kcal / 884 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 8.5 g
Węglowodany 22.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...