
Urządzenia i Akcesoria
Tarka Dal
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz. 5 min
6 portions
Składniki
-
mung dal250 g
-
water plus extra for soaking700 g
-
garlic cloves finely sliced6
-
vegetable oil1 tsp
-
cumin seeds1 tsp
-
ghee40 g
-
onions quartered70 g
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)15 g
-
fresh green chillies halved, deseeded, to taste1 - 2
-
ground turmeric½ tsp
-
garam masala2 tsp
-
fine sea salt or to taste1 tsp
-
fresh coriander leaves chopped, for garnishing5 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
211 kcal /
884 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
8.5 g
Węglowodany
22.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Palak Paneer
45 min
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Stuffed Parathas
1 godz. 20 min
Paneer Makhani
1 godz.
Sambhar
1 godz. 5 min
Saag Paneer
13 godz.
Chana Masala
45 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 min
Chapatis
1 godz. 30 min
Coriander Chutney
5 min
Dal Makhani
9 godz. 30 min