Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 600 g venison, diced (2-3 cm)
- 200 g plain yoghurt
- 3 Tbsp chilli paste, red
- 1 tsp fine sea salt
- 4 garlic cloves
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
Curry
- 5 Kashmiri dried chillies
- 1 ½ Tbsp coriander seeds
- ¾ tsp cumin seeds
- 200 g onions, quartered
- 20 g ghee
- 1 cinnamon stick, small
- 5 green cardamom pods
- 3 black cardamom pods
- 2 bay leaves
- 10 garlic cloves
- 250 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1381 kJ / 330 kcal
- Białko
- 38.7 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
Alternatywne przepisy
Beef Korma
2h 25 min
Beef Madras
1 godz. 30 min
Madras Curry Powder
5 min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1 godz. 15 min
Lamb saag
1 godz. 30 min
Lamb Rogan Josh
1h 45min
Lamb Korma
4h
Tikka Paste
1 godz.
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50min
Kofta Curry
1 godz. 10 min
Prawn Bhuna
30min
Keralan Fish Curry
30min