Gibelotte de lapin

Gibelotte de lapin

4.6 84 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 portions

Składniki

  • d'échalotes
    80 g
  • gousses d'ail
    2
  • d'huile de colza
    2 c. à soupe
  • d'oignons nouveaux
    100 g
  • de pain de campagne coupées en croûtons
    2 tranches
  • de lardons allumettes
    100 g
  • de farine de blé
    10 g
  • lapin entier détaillé en morceaux
    1
  • de vin blanc sec
    100 g
  • de champignons de Paris frais brossés et coupés en quatre
    400 g
  • bouquet garni
    1
  • d'eau
    420 g
  • cube de bouillon de volaille
    1
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de pommes de terre nouvelles
    600 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 571 kcal / 2387 kJ
Białko 47.8 g
Tłuszcz 26.3 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...