Express Pho Soup with Spiralized Daikon

Express Pho Soup with Spiralized Daikon

4.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • daikon (Japanese radish) ends trimmed, trimmed, if
    necessary, to fit blade width
    1000 g
  • beef stock paste, homemade
    2 heaped Tbsp
    2 beef stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
  • fine sea salt
    1 tsp
  • water
    1300 g
  • star anise
    2
  • cinnamon stick
    1
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    20 g
  • beef fillet steak thinly sliced (approx. 1-2 mm)
    300 g
  • fish sauce
    10 g
  • fresh coriander leaves thinly chopped (1-2 mm)
    10 g
  • spring onion finely sliced (1-2 mm)
    10 g
  • freshly ground black pepper
    ½ tsp
  • lime sliced
    1
  • fresh bean sprouts
    100 g
  • fresh chilli thinly sliced (2 mm)
    1
  • Thai chilli sauce (opcjonalnie) for garnishing
  • hoi sin sauce (opcjonalnie) for garnishing

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 997.8 mg
Białko 22.2 g
Kalorie 1263.9 kJ / 302.1 kcal
Tłuszcz 14.4 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 24.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...