Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g onions, cut in halves
- 1 garlic clove
- 85 g olive oil
-
½
tsp ground cayenne pepper, adjust to taste
lub ½ tsp dried chilli flakes, adjust to taste - 1000 g fresh mussels, in the shell
- 200 g tinned chopped tomatoes or fresh
- 100 g dry white wine
- 1 pinch salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1076 kJ / 257 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Mussels in spicy tomato sauce
45min
Steamed smoked haddock with new potatoes and spinach
45min
Cod with citrus butter
50min
Prawn Stir-Fry with Rice and Vegetables
45min
Chinese vermicelli with prawns and garlic sauce
1 godz. 15 min
Potato Cakes
45min
Steamed turbot and mixed vegetable parcels
1 godz. 15 min
Thai Mussels
25min
Mussels in Cream and White Wine Sauce
45min
Steamed Salmon Parcels
55 min
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
1h 5min
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35min