Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pearl Barley and Eggs
- 200 g pearl barley
- 800 g water
- 1 tsp groundnut oil
- 4 medium eggs
- 2 pinches fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
Nasi Goreng
- 2 garlic cloves
- 1 stalk fresh lemon grass, white part only, cut in pieces (1 cm)
- 4 sprigs fresh coriander, cut in pieces
- 120 g shallots, halved
- 5 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 15 g groundnut oil
- 200 g carrots, cut in pieces (2 cm)
- 200 g red cabbage, cut in pieces (3 cm)
- 200 g cooked, peeled prawns
- 20 g light soy sauce
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 spring onion, finely chopped, for garnishing
- 2 Tbsp dried onion flakes, for garnishing
- ½ cucumber, halved lengthways then thinly sliced, for serving
- 2 tomatoes, cut in wedges, for serving
- sriracha sauce, to taste (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1750 kJ / 416 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cloudy Apple Juice
5 min
Spicy Potatoes
1h
Masala Kaddu (Pumpkin Curry)
40min
Pork with Black Bean Sauce
30 Min
Serunding Udang Kering (Dried Shrimp Floss)
1h
Seafood Laksa
25 Min
Chia and Quinoa Tortillas with a Trio of Dips
1h 45 min
Tom Yum with Prawns
25 Min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 Min
Potato Curry (Ala Hodi)
40min
Fusilli with Pesto, Green Beans and Potato - Pasta alla genovese
45 Min
Sambal Belacan
10min