Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 380 g di farina integrale 380 w + q.b. per infarinare (vedere variante)
- 50 g di uova
- 10 g di sale
- 12 g di lievito di birra fresco
- 100 g di cubetti di ghiaccio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 55 g di birra fredda
- 10 g di zucchero semolato
Termine della preparazione
- 150 g di pomodorini Pachino IGP, a pezzi piccoli
- sale q.b.
- origano secco q.b.
- 80 g di olive verdi, intere (1 oliva per pizzetta)
- olio extravergine di oliva q.b.
- 150 g di mozzarella di bufala strizzata e a pezzi piccoli
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 360 kJ / 86 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piadine burro e erbe
35min
Barrette biscottate alla frutta
2 Std. 5 Min
Pane alla birra
4h 55min
Focaccia alla farina di farro
2h 30min
Schiacciata integrale ai pomodori
45min
Pane pesto e pomodori
3h 55min
Torta di riso con salsa dolce di fagioli azuki
8 Std. 30 Min
Biscottini fantasia
1h 20min
Piadina integrale al tofu (vegan)
1h 30min
Biscotti croccanti al cioccolato
1h 20min
Focaccia al farro farcita
3 Std. 45 Min
Panini da picnic ai tre gusti
1h 30min