Pizzette integrali (di Luca Montersino)

Pizzette integrali (di Luca Montersino)

4.0 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
30 pezzi

Składniki

Impasto
  • 380 g di farina integrale 380 w + q.b. per infarinare (vedere variante)
  • 50 g di uova
  • 10 g di sale
  • 12 g di lievito di birra fresco
  • 100 g di cubetti di ghiaccio
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 55 g di birra fredda
  • 10 g di zucchero semolato
Termine della preparazione
  • 150 g di pomodorini Pachino IGP, a pezzi piccoli
  • sale q.b.
  • origano secco q.b.
  • 80 g di olive verdi intere (1 oliva per pizzetta)
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • 150 g di mozzarella di bufala strizzata e a pezzi piccoli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 3 g
Kalorie 360 kJ / 86 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...