Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 stalk fresh lemon grass, white part only, cut in pieces
- 1 onion, halved
- 4 garlic cloves
- 8 macadamia nuts
- 1 - 2 bird's eye chillies, fresh, to taste, plus extra for garnish
- 1 tsp curry powder
- 5 cm fresh root ginger, peeled
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cumin
- 2 sprigs fresh coriander, plus extra for garnish
- 1 tsp shrimp paste
- 450 g coconut milk
- 20 g butter
- 150 g water
- 2 tsp chicken stock paste (see Tips)
- 8 fresh kaffir lime leaves, bruised
- 1 tsp fish sauce
- 2 tsp lime juice
- ¼ tsp fine sea salt, to taste
- 200 g dried rice noodles (approx. 3 mm wide)
- boiling water
- 200 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in cubes (2 cm)
- 300 g prawns, raw, peeled, deveined
- 180 g pak choi, cut in pieces
- 100 g fresh bean sprouts, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2156 kJ / 513 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 5.3 g
Alternatywne przepisy
Hot and Sour Prawn Soup
15min
Green Curry Chicken
55 Min
Seafood Risotto with Chorizo
1h 5 min
Prawn and chicken laksa
40 min
Prawn Curry
30min
Beef Rendang
2h 30 min
Pad Thai Noodles with Prawns
30min
Tom Yum with Prawns
25min
Tamarind and Chilli Barbecued Lamb Chops
55 Min
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
1 Std. 40 Min
Thai Fishcakes
1 Std. 10 Min
Keralan Fish Curry
30min