Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de cerneaux de noix
- 50 g de noisettes
- 20 g de graines de lin
- 20 g de graines de pavot
- 400 g d'eau
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g de chou-fleur, détaillé en bouquets
- 50 g de beurre demi-sel fondu, et un peu pour le moule
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 3 œufs
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 140 g de lait
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1157 kJ / 274 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45 min
Petits flans aux brocolis et noisettes
45 min
Purée de chou à la châtaigne
25 min
Flan au brocoli
1 godz. 20 min
Quiche au brocoli et au chou-fleur
1 godz. 20 min
Cake aux légumes
1h 15min
Gratin de chou-fleur, manchego et amandes
50 min
Chou-fleur en soufflé
55 min
Terrine de potimarron aux noisettes
4h 30min
Cake chèvre et noix
50 min
Cake au potimarron, beaufort et pavot
1 godz. 45 min
Tarte au chou romanesco et au roquefort
1 godz. 10 min