Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di burro
- 200 g di pancetta affumicata a cubetti
- 200 g di cipolle, a fette (0.5 mm circa)
- 250 g di cavolo rosso, a listerelle (0.5 mm circa)
- 50 g di vino rosso
- 200 g di mele, sbucciate e a tocchetti (2 cm circa)
- 3 bacche di ginepro
- 450 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 250 g di salsiccia di maiale affumicata a pezzi (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1853 kJ / 443 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 35.1 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di cipolle
1h
Zuppa di cavolo cappuccio
50min
Ribollita
2h 30min
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50min
Polenta ai porri
1h 5min
Minestra di farro, cavolo nero e salsiccia
1h 5min
Minestra al cavolo nero, lenticchie e piselli spezzati
1h
Zuppa di sedano rapa e porri con funghi
30min
Vellutata di topinambur e salvia
50min
Zuppa di fagiolini e cavolo rosso
50min
Zuppa di rape
40min
Zuppa montanara
1h