Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Parmesan, in Stücken
- 40 g Dinkelkörner
- 1 Knoblauchzehe
- 2 - 3 Schalotten, je nach Größe
- 20 g Olivenöl
- 750 g Wasser
-
1
Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
lub 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 1 TL Salz
- ½ - 1 TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1 Prise Muskat
- 100 g Sahne
- 2 Bund Basilikum, abgezupft und etwas mehr zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 986 kJ / 236 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Champignoncremesuppe
20 Min
Tomatensuppe mit Salami und Feta
35min
Tomatencremesuppe
35min
Basilikum-Kartoffelsuppe kalt oder warm
40min
Paprikacremesuppe
20 Min
Petersilien-Schaumsuppe mit Flusskrebsen
20 Min
Paradeiser-Rotwein- Suppe mit Mozzarella
55min
Käsesuppe
15 Min
Zucchinicremesuppe
25min
Rucola Suppe
25min
Gurkencremesuppe
25min
Erdäpfelschaumsuppe mit Steinpilzen
35min