Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g rote Zwiebeln, halbiert
- 30 g Butter
- 100 g roter Traubensaft
- 200 g Rotwein
- 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
- 400 g Wasser
- 5 Gewürznelken
- 2 Zweige Thymian
- 5 Wacholderbeeren
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 200 g Sahne
- ¼ TL Salz
- ⅛ TL Pfeffer
- 6 TL Schmand
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 876 kJ / 209 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Champignoncremesuppe
20 min
Blumenkohlsuppe
40 Min
Zwiebelsuppe
1 Std.
Bärlauchcremesuppe
30 Min
Kartoffel-Sellerie-Suppe mit Garnelen
45 Min
Paprikacremesuppe
20 min
Vogerlsalatsuppe mit Topfennockerl
50 min
Blumenkohl-Cremesuppe
30 Min
Rucola Suppe
25 Min
Zwiebelsuppe
40 Min
Porreecremesuppe mit Dill und Schafskäse
30 Min
Apfel-Porree-Cremesuppe
55min