Rotes Zwiebelcremesüppchen
TM6 TM5

Rotes Zwiebelcremesüppchen

3.3 (12 ocen)

Składniki

  • 350 g rote Zwiebeln, halbiert
  • 30 g Butter
  • 100 g roter Traubensaft
  • 200 g Rotwein
  • 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • 400 g Wasser
  • 5 Gewürznelken
  • 2 Zweige Thymian
  • 5 Wacholderbeeren
  • 1 Lorbeerblatt, getrocknet
  • 200 g Sahne
  • ¼ TL Salz
  • ⅛ TL Pfeffer
  • 6 TL Schmand

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
876 kJ / 209 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
8 g
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy