![Rotes Zwiebelcremesüppchen Rotes Zwiebelcremesüppchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5E59D7DE-C73A-4621-BDAB-D349016A11AC/Derivates/A80CC44A-E8DF-4119-9413-9F00269989AE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g rote Zwiebeln, halbiert
- 30 g Butter
- 100 g roter Traubensaft
- 200 g Rotwein
- 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
- 400 g Wasser
- 5 Gewürznelken
- 2 Zweige Thymian
- 5 Wacholderbeeren
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 200 g Sahne
- ¼ TL Salz
- ⅛ TL Pfeffer
- 6 TL Schmand
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 876 kJ / 209 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Champignoncremesuppe
20min
Gurkencremesuppe
25min
Senfsüppchen
30min
Zwiebelsuppe
40min
Bärlauchcremesuppe
30min
Radieschenblättersuppe
40min
Radieschensuppe mit Kressenockerl
35min
Sellerie-Kartoffel-Suppe mit Kräuterklößchen
1h
Kartoffel-Sellerie-Suppe mit Garnelen
45 Min
Schnelle Kichererbsensuppe mit schwarzem Sesam
25min
Kohlrabisuppe
30min
Blumenkohlsuppe
40min