Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Olive Tapenade
- 2 oz pitted black olives
- 2 oz pitted green olives
- 1 tbsp capers
- 2 sun-dried tomatoes, drained
- 5 fresh basil leaves
- ⅛ tsp smoked paprika
- 1 tsp balsamic vinegar
Tortilla
- 2 oz Parmesan cheese, cubed (1 in.)
- 3 oz red onion, quartered
- 2 garlic cloves
- 4 sprigs parsley, leaves only
- ½ oz olive oil, plus extra to grease
- 17 ½ oz water
- 7 oz new potatoes, peeled, halved, sliced (approx. ¼ in.)
- 3 oz red bell peppers
- 2 oz mushrooms, sliced (approx. ¼ in.) (opcjonalnie)
- 6 large eggs
- 2 oz whole milk
- ½ tsp ground paprika
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 687 kJ / 164 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
50min
Fennel, Orange and Cherry Salad
10min
Orange Balsamic Beet and Quinoa Salad
40 min
Mini Crab cakes with Cilantro Pesto
1h
Guacamole
5min
Summer Squash Flatbread
50min
Stuffed Peppers with Rice and Tomato Sauce
1h
White Bean and Feta Dip
5min
Tomato Tart Tatin
1h 10min
Berry Dream
10min
Ancho-Cranberry Turkey Enchiladas
1h 10min
Baby Peas and Pancetta Risotto
30 min