
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 7 oz all-purpose flour
- 3 ½ oz unsalted butter in pieces
- 2 oz water ice cold
- ½ tsp salt
- 12 oz tomatoes any type (e.g. cherry, beefsteak, plum)
- extra virgin olive oil to grease
Filling and Finalization
- 1 garlic clove
- ½ - 1 oz brown sugar to taste
- 6 fresh basil leaves
- 1 tsp dried oregano
- ½ oz extra virgin olive oil
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 1 tbsp mustard
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 223 kcal / 934 kJ
- Białko
- 3 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Węglowodany
- 22 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 164 mg