Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 7 oz all-purpose flour
- 3 ½ oz unsalted butter, in pieces
- 2 oz water, ice cold
- ½ tsp salt
- 12 oz tomatoes, any type (e.g. cherry, beefsteak, plum)
- extra virgin olive oil, to grease
Filling and Finalization
- 1 garlic clove
- ½ - 1 oz brown sugar, to taste
- 6 fresh basil leaves
- 1 tsp dried oregano
- ½ oz extra virgin olive oil
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 1 tbsp mustard
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 934 kJ / 223 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 164 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
50min
Chickpea Patties with Lemon Kale Salad
55min
Leek Pie
1h 45min
Basil Pesto
10min
Rustic Bread
2 godz.
Shrimp Salad with Peaches in White Pepper Citronette
1 godz.
New Jersey Tomato Pie
45 min
Mushroom and Spinach Strata
2 Std. 10 Min
Eggplant "Meatballs" with Romesco Sauce
2h 45min
Zucchini and Cheese Soufflés
40min
Maple and Brown Butter Roasted Butternut Soup
1 godz. 15 min
Herb Stuffing with Butternut Squash and Brussels Sprouts
1h 10min