Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 7 oz all-purpose flour
- 3 ½ oz unsalted butter, in pieces
- 2 oz water, ice cold
- ½ tsp salt
- 12 oz tomatoes, any type (e.g. cherry, beefsteak, plum)
- extra virgin olive oil, to grease
Filling and Finalization
- 1 garlic clove
- ½ - 1 oz brown sugar, to taste
- 6 fresh basil leaves
- 1 tsp dried oregano
- ½ oz extra virgin olive oil
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 1 tbsp mustard
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 934 kJ / 223 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 164 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
50min
Risotto with Spinach and Peas
30 min
Sweet Potato and Zucchini Frittata
45min
Cauliflower with Pea Purée
40 min
Summer Squash Flatbread
50min
Cauliflower and Date Tagine
55 min
Brie en Croute with Port Figs
1 Std. 10 Min
Mushroom and Spinach Strata
2 Std. 10 Min
Artichoke Heart Bruschetta
30 min
Orange Balsamic Beet and Quinoa Salad
40 min
Risotto with Broccolini
35 min
Beet Hummus
20 min