Tomato Tart Tatin

Tomato Tart Tatin

4.4 50 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 pieces

Składniki

Dough
  • all-purpose flour
    7 oz
  • unsalted butter in pieces
    3 ½ oz
  • water ice cold
    2 oz
  • salt
    ½ tsp
  • tomatoes any type (e.g. cherry, beefsteak, plum)
    12 oz
  • extra virgin olive oil to grease
Filling and Finalization
  • garlic clove
    1
  • brown sugar to taste
    ½ - 1 oz
  • fresh basil leaves
    6
  • dried oregano
    1 tsp
  • extra virgin olive oil
    ½ oz
  • salt
    1 - 2 pinches
  • ground black pepper
    1 - 2 pinches
  • mustard
    1 tbsp

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 164 mg
Białko 3 g
Kalorie 934 kJ / 223 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...