Wersje kompatybilne
Gluten and grain free bread rolls cooked in a cast iron pot
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g raw almonds
- 30 g psyllium husks
- 2 tsp gluten free baking powder
- 1 tsp sea salt
- 3 egg whites
- 30 g apple cider vinegar
- 250 g hot water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 922.4 kJ / 220.5 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 458.8 mg
Alternatywne przepisy
Chevre (Matthew Kenney)
22 Std. 5 Min
Gluten and grain free bread rolls
1 Std. 20 Min
Festive lobster pâté
4h 45min
Gluten and grain free bread rolls
1 Std. 20 Min
Sunflower and sesame seed bread rolls
1 godz.
Gwinganna nut and seed bread
3h 25min
Chia and pepita gluten free loaf
1h 25min
Almond milk powder
30 min
Gluten free artisan loaf baked in a cast iron pot
3h
Basic nut butter
30 min
Keto lemon curd
10 min
Sago custard puddings
35min