Wersje kompatybilne
Gluten and grain free bread rolls cooked in a cast iron pot
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g raw almonds
- 30 g psyllium husks
- 2 tsp gluten free baking powder
- 1 tsp sea salt
- 3 egg whites
- 30 g apple cider vinegar
- 250 g hot water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 922.4 kJ / 220.5 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 458.8 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free Classic Polish "tort"
2 godz. 25 min
Gluten and grain free bread rolls
1h 20 min
Keto bread rolls
1h 15 min
Gluten free Mediterranean bread
1h 35 min
Gluten-free cinnamon doughnuts
25 min
Gluten free artisan loaf baked in a cast iron pot
3h
Gluten free ANZAC biscuits
45min
Gluten free flour mix
10 min
Magic bean chocolate cake
1h 40min
Almond and blueberry breakfast muffins
50min
Hawaiian gluten-free pizza
2h
Gluten free carrot and almond cake
2h 30 min