Escalopines a la pizzaiola

Escalopines a la pizzaiola

4.1 52 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 raciones

Składniki

  • 2 dientes de ajo
  • 6 - 8 hojas de albahaca fresca (limpias y secas)
  • 30 g de aceite de oliva virgen extra
  • 600 g de filetes de ternera pequeños (aprox. 10 cm y 5 mm de grosor)
  • 200 g de tomate triturado en conserva
  • 1 cucharada de tomate concentrado (opcjonalnie)
  • 2 cucharadas de alcaparras (opcjonalnie) (aclaradas y escurridas)
  • 1 cucharadita de orégano seco
  • 1 cucharadita de sal
  • 180 - 200 g de mozzarella fresca escurrida (en trozos)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 32 g
Kalorie 945 kJ / 226 kcal
Tłuszcz 9.2 g
Błonnik 1.1 g
Węglowodany 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...