Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le coeur coulant
- 1600 g d'eau
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de mâche
- 300 g de glaçons
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
La purée de pommes de terre
- 600 g d'eau
- 600 g de pommes de terre cireuses (à chair ferme), coupées en dés
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g de beurre
Les cromesquis
- 2 œufs entiers
- 60 g de chapelure
- 50 - 100 g de farine, pour le moulage
- 80 - 100 g d'huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1523 kJ / 365 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Couscous abricots, noisettes, feta et légumes variés
1h 15min
Rouleaux fromage de chèvre-crevette
40 min
Légumes grillés en corolles
1h
Pain express
1h 15min
Quiche ricotta et pois gourmands à l'orange
1 godz. 30 min
Pizza végétarienne
2h
AOUT Verrine ratatouille, oeufs sous pression - Richard Toix
1h 15min
Tartelettes printanières aux légumes
1 godz. 10 min
Tarte aux légumes croquants
1h
Quiche aux pommes et chèvre frais
1h
Quiche à l’ail nouveau et vinaigre balsamique
1 godz. 45 min
Amuse bouche : cromesquis de carotte
1h