
Urządzenia i Akcesoria
Cromesquis de pomme de terre au cœur nantais
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions
Składniki
Le coeur coulant
-
d'eau1600 g
-
de sel à ajuster en fonction des goûts2 pincées
-
de mâche150 g
-
de glaçons300 g
-
de crème liquide 30-40% m.g.50 g
-
de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts1 pincée
La purée de pommes de terre
-
d'eau600 g
-
de pommes de terre cireuses (à chair ferme) coupées en dés600 g
-
de sel à ajuster en fonction des goûts2 pincées
-
de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts1 pincée
-
de beurre30 g
Les cromesquis
-
œufs entiers2
-
de chapelure60 g
-
de farine pour le moulage50 - 100 g
-
d'huile de friture80 - 100 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
365 kcal /
1523 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
24 g
Błonnik
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Végétales et Gourmandes
50 Przepisów
Francja
Francja