Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de gigot d'agneau désossé, détaillé en gros cubes
- 700 g d'eau
- 4 belles aubergines (600 g env.), coupées en deux dans la longueur
- 1 pincée de safran en poudre
- 200 g de riz
- 4 oignons, coupés en deux
- 100 g d'olives noires dénoyautées
- 20 g d'huile d'olive
- 1 c. à café de cumin en poudre
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1439 kJ / 345 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aubergines farcies au riz complet
1 Std. 10 Min
Pastilla au poulet
1 Std. 10 Min
La véritable moussaka
2 Std. 30 Min
Moussaka
1 Std. 45 Min
Aubergine farcie
1 godz. 5 min
Boulettes keftas aux citrons confits, tajine de légumes aux agrumes
1hod. 55min
Pommes de terre épicées dans leur peau
55min
Tajine de lotte au citron confit
1小时 35 分钟
Moussaka
2 Std. 30 Min
Riz Biryani
45 Min
Couscous d'agneau et légumes
1 Std. 10 Min
Tajine de poulet au citron confit
3hod.