Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 粒 蒜頭
- 1 大匙 沙拉油
- 1 根 蔥, 切段
- 450 克 絲瓜 (約1條),去皮、切塊(約3公分)
- ½ 茶匙 鹽
- 150 克 鴻喜菇 (約1包),切段
- 200 克 雪白菇 (約1包),切段
- 2 茶匙 枸杞
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- ¼ 茶匙 香油
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 748 kJ / 179 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Błonnik
- 5.3 g