![Conchas con tomate fresco y queso de cabra Conchas con tomate fresco y queso de cabra](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/80C6D41C-1FDD-4294-9DA7-43174CB8C141/Derivates/15167622-4507-4165-B3E8-43EB75B75D2B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de queso de cabra curado cortado en trozos (2-3 cm)
- 20 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 diente de ajo
-
300
g de tomates pera pelados sin semillas y cortados en dados (0.5-1 cm)
lub 300 g de tomate troceado en conserva - 1 ½ cucharadita de sal
- 1 ramita de albahaca fresca (solo las hojas, limpias y secas)
- 700 g de agua
- 350 g de pasta seca tipo conchas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1203 kJ / 288 kcal
- Białko
- 10.13 g
- Węglowodany
- 43.3 g
- Tłuszcz
- 8.23 g
- Błonnik
- 3.48 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espaguetis con pimientos
1h
Tortiglioni con salchichas y setas
35min
Crostini con quesos y tomates secos
20min
Canelones de mozzarella y jamón de York
1h 20min
Crostini con champiñones y queso fontina
35min
Penne alla puttanesca
20min
Aperitivo de Piamonte
25min
Escalopines a la pizzaiola
20min
Crostini con tomate y mozzarella
25min
Arroz mediterráneo
35min
Fideuá de verduras
40min
Espaguetis a la amatriciana
25min