Jambalaya de pollo

Jambalaya de pollo

4.5 33 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 raciones

Składniki

  • 80 g de aceite de oliva
  • 150 g de dados de beicon
  • 1 chorizo semicurado (100 g) en rodajas de 5 mm
  • 100 g de cebolla en cuartos
  • 100 g de pimiento rojo en trozos
  • 2 dientes de ajo
  • 100 g de tallos de apio en rodajas de 5 mm
  • 300 g de tomate troceado en conserva
  • 2 pellizcos de tomillo seco
  • 650 g de agua
  • 1 pastilla de caldo de ave
  • 1 hoja de laurel seca
  • ½ cucharadita de salvia seca desmenuzada
  • 1 - 2 pimientas de Cayena secas enteras (opcjonalnie)
  • 250 g de arroz de grano redondo
  • 350 g de carne de pollo sin piel ni huesos en dados

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 491 kcal / 2054 kJ
Białko 26.49 g
Tłuszcz 26.66 g
Węglowodany 36.37 g
Błonnik 2.29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...