
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de aceite de oliva
- 150 g de dados de beicon
- 1 chorizo semicurado (100 g) en rodajas de 5 mm
- 100 g de cebolla en cuartos
- 100 g de pimiento rojo en trozos
- 2 dientes de ajo
- 100 g de tallos de apio en rodajas de 5 mm
- 300 g de tomate troceado en conserva
- 2 pellizcos de tomillo seco
- 650 g de agua
- 1 pastilla de caldo de ave
- 1 hoja de laurel seca
- ½ cucharadita de salvia seca desmenuzada
- 1 - 2 pimientas de Cayena secas enteras (opcjonalnie)
- 250 g de arroz de grano redondo
- 350 g de carne de pollo sin piel ni huesos en dados
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 491 kcal / 2054 kJ
- Białko
- 26.49 g
- Tłuszcz
- 26.66 g
- Węglowodany
- 36.37 g
- Błonnik
- 2.29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Estofado de ternera con tortellini
1 godz.
Pollo con pimentón y crème fraîche
45 min
Macarrones y pollo con salsa barbacoa
40 min
Caldo de millo
50 min
Arroz a lo pobre
40 min
Sukalki
2 godz.
Menú: Pollo a la provenzal con patatas. Pudin de chocolate para dos
40 min
Macarrones con lomo adobado y pimientos
45 min
Cacerola de carne y arroz
1 godz. 15 min
Arroz criollo
45 min
Escalopines a la pizzaiola
20 min
Ternera al chilindrón con cuscús
45 min