Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 - 500 g de emperador cortado en dados
- 300 g de gambones crudos enteros pelados
- 2 - 3 ramitas de perejil fresco
- 2 - 3 dientes de ajo
- 1 cucharadita de orégano seco
- ¼ - ½ cucharadita de guindilla seca desmenuzada
- ¼ - ½ cucharadita de pimienta molida
- 30 g de aceite de oliva
- ½ cucharadita de pimentón dulce
- ½ cucharadita de sal
- 1 cucharada de vinagre
- 160 g de vino blanco seco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 703 kJ / 168 kcal
- Białko
- 21.15 g
- Węglowodany
- 0.66 g
- Tłuszcz
- 8.71 g
- Błonnik
- 0.05 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao con langostinos
1 godz.
Merluza al vapor de almejas
30 min
Dorada a la catalana
30 min
Gratén de lubina, brócoli y lactonesa
35min
Lubina en salsa de salmorreta
25min
Solomillo de ternera al Pedro Ximénez para dos
25min
Pollo al limón para dos
20min
Pez espada al aroma de mostaza
30 min
Pescadilla con langostinos en salsa
30 min
Emperador en piperrada
30 min
Patatas rellenas de setas y foie con salsa de trufa
1h 40min
Merluza rellena con ajada de gambas
40min