Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de aceite de oliva
- 4 - 6 dientes de ajo
- 150 g de puerro en trozos
- 1000 g de caldo de pollo (p.ej. Aneto®)
- 2 patatas grandes, peladas, en trozos (aprox.350 g)
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 699.4 kJ / 167.3 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de patatas, puerros y zanahorias
45min
Crema de puerro con parmesano
45min
Crema de puerros y pera con jamón
40min
Crema de invierno de patatas y cebolla
30min
Crema de apio
40min
Crema de judías verdes
35min
Sopa de pimiento rojo y calabacín
30min
Sopa fría de manzana y puerro
2 Std. 40 Min
Crema de champiñones
20min
Crema bretona (de judías blancas)
30min
Vichyssoise de apio
40min
Crema de espárragos verdes con pistachos
30min