Cuscús marroquí

4.7 375 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 raciones

Składniki

  • de cebolla en trozos
    200 g
  • de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
    5 g
  • de cilantro fresco (solo las hojas)
    5 g
  • de aceite de oliva
    80 g
  • de pierna de cordero deshuesada en trozos de 3 cm
    600 - 700 g
  • de sal
    1 cucharadita
  • de pimienta negra molida
    1 pellizco
  • de cuscús
    350 g
  • de agua
    650 g
  • de zanahoria en rodajas de 2 cm
    100 g
  • de calabacín con piel, en dados de 2 cm
    150 g
  • de nabo en dados de 2 cm
    100 g
  • de ras el hanout
    1 - 2 cucharadas
  • de pasas sin semillas
    100 g
  • de azúcar
    30 g
  • de garbanzos cocidos (en conserva) lavados y escurridos
    250 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 537 kcal / 2249 kJ
Białko 23.5 g
Tłuszcz 23.5 g
Węglowodany 59.2 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 431.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...