Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di latte + q.b.
- 50 g di acqua
-
10
g di malto di orzo
lub 10 g di miele - 15 g di lievito di birra fresco
-
500
g di farina tipo 1 + q.b.
lub 500 g di farina tipo 00 + q.b. - 1 uovo
- 50 g di burro a pezzi
- 10 g di sale
- 50 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida per 10 minuti e strizzata
- 1 tuorlo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1104 kJ / 264 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Veneziane
2h 40min
Panini al latte
4h 50min
Pan brioche allo yogurt
5h 15min
Mantovanine
2h 45min
Pagnotta al rosmarino
3h 30min
Pain aux raisins
4 Std. 30 Min
Ciabattine veloci
3h 10min
Pane con farina di mais
5 Std. 5 Min
Pane al latte
2h 20min
Panini noci e uvetta (di Erica Liverani)
4h 50min
Fette biscottate
5hod. 50min
Treccia molisana pasquale
4 Std. 30 Min