Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di latte + q.b.
- 50 g di acqua
-
10
g di malto di orzo
lub 10 g di miele - 15 g di lievito di birra fresco
-
500
g di farina tipo 1 + q.b.
lub 500 g di farina tipo 00 + q.b. - 1 uovo
- 50 g di burro a pezzi
- 10 g di sale
- 50 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida per 10 minuti e strizzata
- 1 tuorlo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1104 kJ / 264 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia dolce
45 min
Pane al latte
2h 20min
Fugassa veneta
4h
Treccia molisana pasquale
4h 30min
Corona bordolese
5h 20min
Pan di castagne in treccia con noci, mandorle e nocciole
2h 30min
Zaleti
1h
Treccia di grano duro alla salvia
5 Std.
Treccia di grano saraceno alle noci
5h 10min
Focaccia dolce veneta (Fugassa)
7h
Biscotti zaeti
55 Min
Pan brioche allo yogurt
5h 15min