Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pre-impasto
- 45 g di farina di grano saraceno, consentita da prontuario
- 30 g di farina di riso, consentita da prontuario
- 85 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco
Impasto
- 500 g di acqua + q.b.
- 10 g di lievito di birra fresco
- 20 g di psillio alimentare
- 500 g di farina senza glutine per pasta e pizza
- 1 cucchiaino di sale
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1730 kJ / 414 kcal
- Białko
- 9.19 g
- Węglowodany
- 56.25 g
- Tłuszcz
- 16.89 g
- Błonnik
- 3.55 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta per pane veloce (senza glutine)
1h 40min
Pagnotta di pan di patate con semi di sesamo nero (senza glutine)
2 Std. 35 Min
Mini baguette alla birra (senza glutine)
14 Std.
Pane veloce (senza glutine)
1h
Fette biscottate (senza glutine)
3h 10min
Piadina (senza glutine)
1 Std. 20 Min
Pane senza glutine
2h 45min
Pizza Dolomiti (senza glutine)
2h 55min
Pane alle 4 farine (senza glutine)
2 Std. 40 Min
Pane con farina di miglio (senza glutine)
2 Std. 35 Min
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2 Std. 50 Min
Pasta per pizza (senza glutine)
2 Std. 10 Min