Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g di farina senza glutine per pasta e pizza
- 50 g di amido di mais (maizena), consentito da prontuario
- 100 g di zucchero grezzo di canna
- 50 g di mandorle tritate
- 1 pizzico di sale
- 1 uovo
- 150 g di burro a temperatura ambiente e a pezzi
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Terminare la preparazione
- 1 albume, leggermente sbattuto
- 70 g di mandorle a lamelle
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 424 kJ / 101 kcal
- Białko
- 1.89 g
- Węglowodany
- 8.53 g
- Tłuszcz
- 6.64 g
- Błonnik
- 0.67 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sbrisolette ripiene (senza glutine)
45min
Biscottini di riso al limone (senza glutine)
50min
Biscotti croccanti di riso
1h 15min
Mix di farine per impasti salati (senza glutine)
10min
Base per dolci alle mandorle (senza glutine)
55min
Biscotti mandorle e arancia
2u. 20min
Biscotti di riso, mais e grano saraceno (senza glutine)
2 godz. 50 min
Pizza Dolomiti (senza glutine)
2h 55min
Torta margherita (senza glutine)
50min
Pasta frolla (senza glutine)
2 godz. 45 min
Cookies di riso al cioccolato (senza glutine)
1h 35min
Biscotti alle mandorle (senza glutine)
30min