Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di lievito madre
- 120 g di acqua
-
1
cucchiaino di malto di orzo
lub 1 cucchiaino di miele -
280
g di farina tipo 1 + q.b.
lub 280 g di farina tipo 00 + q.b. - 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- sale grosso a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 243 kJ / 58 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan brioche allo yogurt
5h 15min
Pane ai cereali con i semi
3 Std. 10 Min
Grissini di farro integrali
3h
Pagnotte integrali con lievito madre
4 godz.
Bauletti integrali allo speck
5h 15min
Pane toscano con lievito madre
5u.
Grissini di avena
1 godz. 15 min
Treccia di grano saraceno alle noci
5 godz. 10 min
Fette biscottate
5 godz. 50 min
Pancarrè
5u.
Piadina con esubero di lievito madre
1 godz. 50 min
Lievito madre
72h 15min