Wersje kompatybilne
Bicchierini con crema al gianduia e tegola alle nocciole
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema al gianduia
- 300 g di panna (min. 30% di grassi)
- 150 g di latte intero
- 150 g di cioccolato gianduia a pezzi
- 6 g di gelatina in fogli, ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
Biscotto
- 50 g di zucchero
- 40 g di nocciole sgusciate
- 15 g di farina tipo 00
- 10 g di burro fuso
- 1 albume
Salsa al caramello
- 100 g di zucchero
- 1 cucchiaino di acqua
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 bicchiere
- Kalorie
- 2309 kJ / 552 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 44.1 g
- Tłuszcz
- 39.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panna cotta
6 Std. 30 Min
Mousse di crema inglese al cioccolato
15min
Colomba Piña Colada
1小时 30 分钟
Semifreddo nocciolato
8h 20min
Mousse al pistacchio
1小时 30 分钟
Topping al cioccolato
25 min
Mousse alla fragola
2 Std. 10 Min
Coppette biscotto
20min
Budino allo yogurt e frutta fresca
3u. 10min
Blinis con prosciutto di Praga
1h
Frozen yogurt con cioccolato e granelle
10 Std. 30 Min
Cannoncini alla crema
3h