Wersje kompatybilne
Bicchierini con crema al gianduia e tegola alle nocciole
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema al gianduia
- 300 g di panna (min. 30% di grassi)
- 150 g di latte intero
- 150 g di cioccolato gianduia a pezzi
- 6 g di gelatina in fogli, ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
Biscotto
- 50 g di zucchero
- 40 g di nocciole sgusciate
- 15 g di farina tipo 00
- 10 g di burro fuso
- 1 albume
Salsa al caramello
- 100 g di zucchero
- 1 cucchiaino di acqua
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 bicchiere
- Kalorie
- 2309 kJ / 552 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 44.1 g
- Tłuszcz
- 39.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato alla vaniglia (Bimby Friend)
10u. 30min
Cheesecake salata asparagi, ricotta e robiola
5h
Baci di dama
1 Std. 30 Min
Muffin alla crema di limone e curry
3hod.
Bicchierino variegato al ribes rosso
2 Std. 30 Min
Semifreddo al pandoro e torrone con ganache al fondente
12h
Mousse al pistacchio (TM6)
3hod.
Mousse allo yogurt
2 Std. 40 Min
Torta alle 3 mousse
5h 30min
Torta ai tre cioccolati
5j 20 menit
Meringata
4 Std. 30 Min
Cremoso al cioccolato al latte da vasetto (di Luca Montersino)
25min