Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crespelle
- 200 g di farina di riso
- 50 g di farina di grano saraceno
- 400 g di latte + q.b.
- 4 uova
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 20 g di burro morbido
Ripieno
- 500 g di radicchio di Chioggia a listarelle
- 150 g di mele verdi, sbucciate e a dadini (1 cm)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 300 g di ricotta, scolata dal siero
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 30 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 10 g di burro
Salsa di noci
- 50 g di gherigli di noce senza pellicina
- 1 cucchiaino di amido di mais (maizena)
- 200 g di brodo vegetale
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 1 pizzico di sale
- 20 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4079 kJ / 975 kcal
- Białko
- 50.5 g
- Węglowodany
- 64.4 g
- Tłuszcz
- 59.1 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Antipasto di funghi e capesante
35 Min
Mousse alle fragoline di bosco
4h 30 min
Tortini di fichi
6h 5min
Girelle alla paprika con ricotta e pomodorini
7 Std. 30 Min
Tortine dell'amore
1h 40min
Millefoglie all'albicocca
55min
Charlotte di cioccolato e vaniglia
11 Std. 20 Min
Crocchette (senza glutine)
5h 5 min
Candele al cioccolato
4 Std. 50 Min
Pasta choux e crema pasticcera (senza glutine)
3h 5min
Pasta sfoglia (senza glutine)
1h 50 min
Lasagne ai funghi (senza glutine)
2h 5min