Torta di zucca con farina di farro

Torta di zucca con farina di farro

4.6 33 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
12 porzioni

Składniki

  • 300 g di chicchi di farro "spelta"
  • 250 g di polpa di zucca a dadini (1x1 cm)
  • 5 uova
  • 250 g di zucchero di canna
  • 1 cucchiaio di cannella in polvere
  • 120 g di olio di oliva
  • 2 cucchiaini di lievito in polvere per dolci
  • 100 g di gherigli di noci

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 7.2 g
Kalorie 1437 kJ / 344 kcal
Tłuszcz 18.6 g
Błonnik 4.8 g
Węglowodany 36.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...