Plumcake salato con miele, rosmarino e Gorgonzola

Plumcake salato con miele, rosmarino e Gorgonzola

3.8 18 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porzioni

Składniki

  • 130 g di burro + q.b. per imburrare
  • 3 uova
  • 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 160 g di latte
  • 20 g di miele
  • 200 g farina tipo 0
  • 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate (15 g circa)
  • 150 g di Gorgonzola a dadini (1 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 15 g
Kalorie 1944 kJ / 462 kcal
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...