Wersje kompatybilne
Plumcake salato con miele, rosmarino e Gorgonzola
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g di burro + q.b. per imburrare
- 3 uova
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 160 g di latte
- 20 g di miele
- 200 g di farina tipo 0
- 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate (15 g circa)
- 150 g di Gorgonzola a dadini (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1944 kJ / 462 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 32 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Plumcake salato di pollo, pomodori secchi e peperoni
45 Min
Ruote limone e pepe
1 Std.
Girelle alla paprika con ricotta e pomodorini
7u. 30min
Plumcake salato con Emmental e spinaci
50 min
Plumcake salato al tonno
55 Min
Plumcake salato con formaggio di capra e noci
55 Min
Biscotti pomodori secchi e Gorgonzola
1h 30 min
Muffin al Parmigiano Reggiano e noci
45 Min
Plumcake salato
1h 30 min
Colomba salata mortadella e pistacchi
1 Std.
Plumcake salato di primavera
1 Std.
Ciambelline ai formaggi
30 min