Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sformatini
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 650 g di cuori di carciofo
- 1 pizzico di sale
- burro q.b. per imburrare
- 5 uova
- 700 g di acqua
Salsa allo zafferano
- 50 g di cipolla
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di panna da cucina
- 1 bustina di zafferano in polvere
- pepe q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1862 kJ / 445 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 39.4 g
- Błonnik
- 9.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sformatini ai carciofi
1h
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45 min
Flan ai carciofi con pancetta e provola affumicata
50 min
Bignè al radicchio con glassa al taleggio
1h 20 min
Cucchiaini di sfoglia con mousse al prosciutto cotto
50 min
Sformato di cardi
1h
Sformatini di asparagi
45 min
Baccalà mantecato e rapa rossa di Antonia Klugmann
1h 30min
Canestrelli salati con mousse al prosciutto
1h 30min
Flan di asparagi con turbante di sogliole
1h
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1h 15 min
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55 min