Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sformatini
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 650 g di cuori di carciofo
- 1 pizzico di sale
- burro q.b. per imburrare
- 5 uova
- 700 g di acqua
Salsa allo zafferano
- 50 g di cipolla
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di panna da cucina
- 1 bustina di zafferano in polvere
- pepe q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1862 kJ / 445 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 39.4 g
- Błonnik
- 9.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortino di carciofi, prezzemolo e menta
35min
Mini soufflé con fonduta al Parmigiano Reggiano
1h 30 min
Tortino di patate dal cuore morbido
1u. 20min
Flan di cavolfiore
45 min
Sformatini ai carciofi
1u.
Sformatini di verza e mortadella
1h 30 min
Sformatini di asparagi
45 min
Flan ai carciofi con pancetta e provola affumicata
50min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45 min
Flan al salmone affumicato
45 min
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1h 15min
Flan di ricotta e cipolla con salvia
50min