Vollkorn Mangold-Quiche

Vollkorn Mangold-Quiche

4.7 214 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

Vollkorn-Mürbteig
  • Dinkelkörner
    125 g
  • Dinkelmehl, glatt etwas mehr für die Arbeitsfläche
    125 g
  • Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    125 g
  • Wasser
    40 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Dinkelmehl, glatt für die Arbeitsfläche
Belag und Fertigstellung
  • Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
    30 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Zwiebeln halbiert
    120 g
  • Rapsöl
    20 g
  • frischer Mangold in groben Stücken
    400 g
    400 g frischer Spinat, in groben Stücken
  • Sauerrahm
    250 g
  • Eier
    3
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    2 Prisen
  • Muskat, gemahlen
    2 Prisen
  • Feta zerbröselt, nach Geschmack
    60 - 80 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 511 kcal / 2141 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...