Rote-Bete-Tarte mit Feta
TM6 TM5

Rote-Bete-Tarte mit Feta

3.9 (181 ocen)

Składniki

Teig

  • 120 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • 250 g Mehl
  • 1 Ei
  • 1 Prise Salz

Belag

  • 500 g Rote Bete, geschält, in Stücken
  • 500 g Wasser

Eiersahne

  • 250 g Sahne
  • 2 Eier
  • 10 g süßer Senf
  • 2 Prisen Pfeffer
  • 5 - 7 Zweige Thymian, abgezupft
  • 100 g Feta, in Stücken

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1754 kJ / 419 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
29 g
Tłuszcz
29 g
Błonnik
2.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy