Rote-Bete-Tarte mit Feta

Rote-Bete-Tarte mit Feta

3.9 197 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 Stücke

Składniki

Teig
  • Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    120 g
  • Mehl
    250 g
  • Ei
    1
  • Salz
    1 Prise
Belag
  • Rote Bete geschält, in Stücken
    500 g
  • Wasser
    500 g
Eiersahne
  • Sahne
    250 g
  • Eier
    2
  • süßer Senf
    10 g
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Thymian abgezupft
    5 - 7 Zweige
  • Feta in Stücken
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 419 kcal / 1754 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 2.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...