Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 Schalotten, halbiert
- 200 g Mangold, in Stücken
- 200 g Risottoreis
- 670 g Wasser
-
1 ½
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l) - ½ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 100 g Frischkäse
- 2 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1365 kJ / 326 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petersilienwurzel-Risotto
40 min
Wirsing-Risotto mit Spiegelei
50 dk
Fenchel-Risotto
40 min
Rote-Bete-Risotto mit Ziegenkäse
40 min
Mangold-Kartoffel-Gemüse mit pochierten Eiern
45 min
Grünkohlrisotto
40 min
Grünkohl-Risotto
50 dk
Fenchel-Risotto
35 dk
Gelbe-Bete-Risotto
2 godz.
Mangold-Curry mit Hähnchenbrust
45 min
Crêpes mit Mangoldfüllung
1sa
Mangold-Polenta-Auflauf mit Ricotta
1sa