Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
- 500 g Wasser
- 30 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 125 g Polenta (Maisgrieß)
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 400 g frischer Mangold, Blätter und Stiele
- 80 g Paradeiser, in Würfeln
- ½ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Prise Muskat, gemahlen
- 250 g Ricotta
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1550 kJ / 370 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Pikanter Hirseauflauf mit Rahmkohl
1j
Quinoa-Süßkartoffel-Risotto mit Kohlsprossen
1 Std. 15 Min
Grünkohl-Risotto
50 menit
Rote-Bete-Crumble mit Fenchel
1 Std. 15 Min
Vollkorn Mangold-Quiche
1j 30 menit
Rote-Rüben-Tarte mit Feta
50 menit
Polenta mit Spinat und Käse
1j
Möhrenquiche mit Salbei
1 godz. 35 min
Mangoldrisotto
50 menit
Rote-Bete-Tarte mit Feta
1j 20 menit
Kürbis-Sellerie-Quiche
2j
Grünkohl-Quiche
1j 30 menit