Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Topinambur, geschält, in Stücken
- 250 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken
- 200 g Milch
- 1 - 1 ¼ TL Salz, nach Geschmack
- ½ TL Kümmel, gemahlen
- ¼ TL Muskat, gemahlen
- 20 g Butter, kalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 413 kJ / 98 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wirsing auf Pastinakenpüree mit Cranberrys und Walnüssen
35min
Jakobsmuscheln auf Pastinakenpüree mit Schinken-Croutons
40min
Rote Rüben-Sellerie-Püree
40min
Pastinaken-Cremesuppe
45min
Pastinaken-Porree-Suppe mit Sirup-Äpfeln und Knusperbacon
40min
Topinambur-Puffer mit Ricottakren
30min
Gelbe-Bete-Risotto
2 Std.
Kartoffel-Sellerie-Püree mit Nussbutter
35min
Kürbispüree mit Kokosmilch und Haselnüssen
40min
Pastinaken-Karottensuppe mit Schwarzbrot Croûtons
25min
Pastinakenpüree mit Lachs
30min
Mangold-Polenta-Auflauf mit Ricotta
1 Std.