赤肉湯

赤肉湯

4.3 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 人份

Składniki

  • 蒜頭
    20 克
  • 醬油
    30 克
  • 白胡椒粉
    ⅛ 茶匙
  • 米酒
    5 克
  • ½ 茶匙
  • 五香粉
    ⅛ 茶匙
  • 豬里肌肉 ,切粗條
    200 克
  • 太白粉
    1 大匙
  • 5 克
  • 新鮮香菇 ,切片
    150 克
  • 熟竹筍 ,切細絲
    150 克
  • 高湯
    1000 克
  • 柴魚片
    5 克
  • 烏醋
    15 克
  • 芹菜 ,取根,切末(裝飾用)
    10 克
  • 白胡椒粉 (裝飾用)
    ¼ 茶匙

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 186.7 kcal / 780.4 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 9.5 g
Węglowodany 10.7 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 40.9 g
Sód 516.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...