Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 克 蒜頭
- 30 克 醬油
- ⅛ 茶匙 白胡椒粉
- 5 克 米酒
- ½ 茶匙 糖
- ⅛ 茶匙 五香粉
- 200 克 豬里肌肉 ,切粗條
- 1 大匙 太白粉
- 5 克 油
- 150 克 新鮮香菇 ,切片
- 150 克 熟竹筍 ,切細絲
- 1000 克 高湯
- 5 克 柴魚片
- 15 克 烏醋
- 10 克 芹菜 ,取根,切末(裝飾用)
- ¼ 茶匙 白胡椒粉 (裝飾用)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 780.4 kJ / 186.7 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 40.9 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 516.7 mg